"Бакшишите" в Сънито ще карат на по-ниски цени това лято

Туризъм

11-04-2013, 14:56

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Алкохолните турове ще ги има, ама с ограничения

Общият брой на такситата, които ще оперират на територията на „Слънчев бряг” АД ще бъде ограничен до 270, реши акционерно дружество "Сл. бряг". За да се контролира качеството на услугата и да се предпазят гостите на комплекса от измами, всички таксита трябва да носят стикер, издаден от „Слънчев бряг” АД, който ще гарантира тяхната легитимност. Опасността от прекалено високи тарифи за превоз на км е избегната с въвеждането на максимално допустима тарифа, която ще бъде гласувана от община Несебър.

Затегнатият контрол за извършване на таксиметрови услуги, който втора година ще бъде приложен на територията на Слънчев бряг, стана необходимост след многобройни оплаквания от страна на туристите за скандално високи сметки и арогантно поведение от страна на шофьори.

 Атрактивната услуга файтон също ще подлежи на контрол през тази година. За да я предлагат, търговците ще трябва да заплатят 1500 лв. за целия сезон. Файтоните, чийто брой ще бъде ограничен до 26, ще могат се движат между 9 сутринта и полунощ,  за да се гарантира пълноценната нощна почивка на гостите на комплекса.

Любимите на младежите турове по баровете и тази година ще стават само след предварителен маршрут и разрешение.

Паркирането и през този сезон ще става посредством SMS, като час престой в обособените зони ще бъде на цена 1,5 лв. Неправилно паркираните автомобили ще бъдат репатрирани на наказателен паркинг, като таксата за освобождаването им ще е в размер на 50 лв. В случай, че на автомобилът е поставена скоба, глобата за шофьора ще бъде двойно по-малка- 25 лв. По дължината на цялата крайбрежна алея са забранени превозните средства, с изключение на  велосипедите и атракционното влакче. 

Малко преди Великден, на 24 април, се очакват 1500 австрийски гости да пристигнат в Слънчев бряг и да се даде старт на новия туристически сезон.