Георги Бъчваров: За мен добрият вратар е половин отбор

Спорт

11-04-2013, 15:16

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

И тримата вратари на отбора са със солидни визитки и опит в А група

На първата пресконференция на новия треньорски екип на Нефтохимик присъства треньорът на вратарите Георги Бъчваров. Той има дълъг стаж като треньор в различни формации на Черноморец, а през последната година е тренирал вратарите в Академията на Лудогорец.

Той отговори накратко на няколко въпроса на Burgasutre.

 Господин Бъчваров познавате ли качествата на вратарите в отбора на Нефтохимик?

Да запознат съм с възможностите на трите момчета. И тримата имат солидни визитки и стаж, което е много важно за един футболист, който играе на тази позиция. За мен с пълна сила важи макар и шаблонна фразата – Добрият вратар е половин отбор.

Имате много кратко време до първия мач. Решили ли сте вече на кого ще разчитате?

Провели сме няколко тренировки с момчетата. Цветомир Цанков все още не е готов за игра, тъй като лекува разтежение. Въпреки това той много точно спазва указанията на лекарите за рехабилитация и още от първия ден видях в него голямо желание час по-скоро да започне тренировки със своите колеги. Смятам, че до десетина дни нещата при него ще са наред, за да тренира с пълно натоварване. Но няма да избързваме, защото травмата на бедрен мускул, каквато е при него, изисква време за пълно възстановяване, а ние няма да рискуваме здравето на футболиста. За Караманов и Димитров също мога да кажа, че са футболисти, които тренират с голямо усърдие. Що се отнася до това кой ще играе в неделя, дотогава има много време.

И все пак кое ще бъде определящото в решението ви кой ще застане в рамката в мача с Любимец?

Факторите са много, но това сега не стои на дневен ред. Имаме още три дни тренировки, в които ще преценяваме. Разбира се ще вземем под внимание физическата форма, психологическата нагласа, както и стила на игра на съперника пред вратата. Но пак повтарям. За това има още време.