"Сини" бездушници, кафявото отзад лъсна

Спорт

11-04-2013, 15:40

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Тояга ли трябва да заиграе, за да се сетите, че сте в Левски?

Битката за титлата става много интересна, както не е било от години. Както се казва - Време за мъже. В Левски обаче ги няма. Само преди няколко дни се дивях на едно заглавие, което гласеше "Кой пръдна в Левски?". Сигурен съм, че този физически акт изисква повече усилия от мързелите, които носят сините фланелки в момента. Но е факт, че на "Герена" мирише.

Мирише на невиждани некадърници. В Левски е имало слаби и бездушни футболисти, но толкова много накуп не е било.

Трябва да признаем, че Илиан Илиев и неговата разпасана команда са истински щастливци. Защото с този антифутбол, който демонстрират от лятото на миналата година, все още имат шанс за титлата и Купата на България. Няма никакъв смисъл да се дават индивидуални оценки на сегашния състав. Ако това са им възможностите - директно да разтрогват с клуба и да си търсят отбори от тяхната черга. Треньорът Илиев се изнервя, че трудно се работи под напрежение. Ами тогава и той да си вдига чукалата и да отива на скамейката на някой отбор, където няма напрежение. Въпреки, че беше назначен наскоро, "Автоматчикът" Боримиров е поредният, на когото пушката му е ръждясала и постоянно засича.

Ръководството, в лицето на Тодор Батков и Иво Тонев, трябва да взима бързи решения, ако не искат и техните имена да лъснат из цяла София по подобие на колегите им в ЦСКА. И може да бъдат сигурни, че посланията няма да са светивалентински.

Ако пак ни залъгват с някакви промени след края на сезона, ще докажат, че хич не им пука за Левски. От 4 години този отбор копае дъното, за да стигне до гоцеделчевската "задна прашка".

"Сините" фенове дадоха нечуван комфорт на Илиан Илиев и футболистите. Защо? Да се подиграват по този начин? Тези на терена с нищо не показват, че там им е мястото и трябва да заиграе тоягата. Ако ръководството не вземе кардинални мерки, феновете ще свършат тяхната работа. Може да бъдат сигурни! А непукистите със сигурност ще се радват на двуцветни гащи - отпред жълто, отзад - кафяво.

Най-голямото престъпление на тази сбирщина е, че скъсаха връзката с публиката. Умишлено не споменавам нито едно име, защото тези мишоци не го заслужават. Всъщност най-бруталната оценка даде Хазуров на полувремето на последния мач, когато чистосърдечно си призна, че не познава този, който носи фланелката с номер 9.

Батков, Тонев, вземете тази свещена фланелка от ментето, което я петни в момента. Или я извадете до края на сезона, или я дайте на някое момче от школата. То поне ще я намокри дори да влезе като резерва за 10-ина минути. Всъщност, това е утопия, в Левски в момента е модерно да се залага на бездушници, марди и откровено слаби играчи.

Не си мислете, че "сините" привърженици искат титлата на всяка цена. Те искат отбор, който се раздава на терена. Не от примадони, които се борят за власт в съблекалнята, в която Илиан Илиев е безгласна буква.

Ако бъде спечелено някакво отличие този сезон всички футболисти трябва да имат достойнството да го върнат веднага. Защото това не е Левски, а някаква случайно събрана пасмина, която единственото, което прави, е да се подиграва.

Отборът може без всеки един от тях и те трябва да вземат решението как да се изметат - по тяхна воля или с наша помощ.