"Аз знам повече" се превръща в традиция

Мисия Пловдив

11-04-2013, 16:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Междуфакултетното състезание на ПУ се проведе за пети пореден път

В Новата сграда на Пловдивския университет и тази година се проведе междуфакултетното състезание "Аз знам повече". Ежегодната инициатива, организирана от Студентски съвет към ПУ , се проведе за пети пореден път. В съревнованието взеха участие всички девет факултета на университета, всеки факултет бе представен от трима свои възпитаници. Състезанието протече  на три етапа от три последователни кръга. Във всеки кръг, участниците имаха възможност да жунглират  избора си между лесен, среден и труден въпрос. В продължение на два часа състезателите измерваха сили, залагайки на най-доброто от знанията си. Водени от  амбицията да достигнат престижното първо място, всеки един от участниците се стараеше да изведе своя отбор все по нагоре. И тази година заветната купа за първо място взе Юридическият факултет, следван от Филологически на второ място и трето място бяха за Биологическия факултет.

За победителите, организаторите от Студентски съвет бяха подготвили награден фонд от 600лв за 1-во място, 450лв за 2-ро място и 300лв за спечелилите 3-то място.

Публиката и участниците на имаха удоволствието да посрещнат и водещият на легендарното предаване по БНТ "Минута е много", който бе специален гост на състезанието. Популярният водещ сподели, че "Минута е много" има тридесет и пет години в ефир и с това пожела на Студентски съвет да организира своето състезание още толкова занапред. За всички, които не са се престрашили да докажат знанията си тази година, могат още отсега да стартират своята подготовка, защото Студентски съвет ще продължи своята "Аз знам повече" традиция и другата година.