Наеми от 5 ст./кв.м. вбесиха столичани, блокираха район "Витоша"

Мисия София

12-04-2013, 12:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Софиянци протестират срещу кмета и имотната мафия

Обединени граждански сдружения от населените места в район "Витоша" затвориха входа на общинската администрация.

Гражданите от Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево, Павлово и Манастирски ливади протестират срещу имотни измами, извършени от зам.-кмета Теодор Попов и техническата служба.

На импровизирания митинг срещу сградата на общината на ул. "Слънце" № 2 бяха представени нови доказателства за неправомерно отреждане на озеленяване в частни имоти, тайно приватизиране на налични общински терени.

През седмицата стана ясно също, че кметът на район "Витоша" Стойко Дуков е отдавал под наем обекти за 5 стотинки на кв.м.

Sofiautre.bg припомня, че преди ден червените общинари поискаха оставката на кмета на район "Витоша"  заради корупционни схеми при отдаването под наем на общински имоти. Според БСП умишлено за последните 4 години там не се правят никакви конкурси за отдаване под наем.

"Резултатът е 140 обекта на територията на района да са на наеми или когато са сключвани първоначално в края на 90-те години, а част от тях и изобщо да не плащат наеми", каза Георги Кадиев.

Загубите от тези действия на кмета на района, които са наследени от предния кмет на района от СДС, възлизат на около 500 хиляди лв. на година, изчисли той.

В отговор на исканата оставка кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова заяви, че веднага след подаването на сигнала за нарушения е възложила проверка, заради която е поискано кметът да излезе в отпуск и да няма контакт с общинската администрация.

"Не се съмнявайте, лично аз в последните месеци след направени проверки и установени нарушения поисках оставките на двама от районните кметове. Проверката ще установи кое е законово нарушение, кое не е и кой го е извършил", обеща Фандъкова.