Тактически тренировки в нафтата преди Любимец

Спорт

12-04-2013, 12:28

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В тренировката взеха участие всички играчи, като единствен Цветомир Цанков въртеше обиколки около игралното поле

Треньорският екип на Нефтохимик заложи на тактически занимания в дните преди двубоя с Любимец. Футболистите на лидера във временното класиране на Б група направиха двучасова интензивна тренировка, в която бяха включени много елементи от всички фази на играта.

Бранителите пое Станимир Димитров, който показа няколко различни прийома в защитната фаза на играта. Бившият полузащитник на Нефтохимик от златните години на тима, изкара 5 сезона в Тобол Костанай, с който записа едни от най-големите успехи на казахския клуб. Там той се превърна в легенда, бе и капитан на отбора. В Тобол Димитров играеше като централен защитник и бе избран за най-добеия чуждестранен футболист в първенството на Азиатската република.  Именно поради опита и възможностите си на тази позиция, той водеше тренировката на защитната формация на отбора. С нападателите и халфовете се занимаваше голмайстор №1 на А група за 1997 година Антон Спасов.

В тренировката взеха участие всички играчи, като единствен Цветомир Цанков въртеше обиколки около игралното поле, без да се натоварва в рамките на вратата. Все пак той също взе участие в тренировката на своите колеги, при специфични упражнения, които се изпълняват само с ръце.  Прогнозата на лекарския щаб на отбора е, че до 10 дни стражът ще бъде възстановен напълно от неприятната контузия в бедрото.

Утре около обяд отборът на Нефтохимик ще замине за Любимец, където е планирана една тренировка след пристигането на отбора. Двубоят от 19-тия кръг е в неделя от 17 часа на градския стадион.