Славчо Атанасов: Пловдив трябва да бъде представен достойно от пловдивчани

Мисия Пловдив

12-04-2013, 15:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Водачът на листата на коалиция "ЛИДЕР-НИЕ" за града откри кампанията си

Без излишен шум и показност своята кампания откри водачът на листата на коалиция "ЛИДЕР-НИЕ" за Пловдив – град Славчо Атанасов. Срещата с пловдивчани той направи до паметника на Кан Крум в "Тракия".

Нарочно избрах това място, защото Крум е символ на равенството пред закона, на стабилна, предсказуема държавност и социална справедливост за всички. Това, което в момента българската държава не е, посочи Славчо Атанасов. Такъв е символът, който търсим, това желаят и голяма част от българите в този момент.

Аз вярвам, че Пловдив трябва да има достойно представителство в парламента. Избраните от нашия град, отивайки на жълтите павета, трябва да продължат да отстояват интересите на града и да работят за неговото развитие. По тази причина като  кмет на Пловдив в миналия мандат събрах нашите народни представители, за да помогнат  за важни стратегически проблеми на града. Познайте какъв беше резултатът? Не искам това да остане така и пловдивските народни представители да мълчат четири години в парламента, както е сега. Не искам Пловдив да бъде подценяван и заврян в ъгъла. Ние сме най-древният град в Европа, каза в разговора си с хората Славчо Атанасов.

Той беше категоричен, че ще продължи да бъде сред хората, така както е бил и като районен кмет в "Тракия" и като кмет на Пловдив.

Моят ангажимент към пловдивчани си остава. Телефонът ми е включен, срещам се с хората непрекъснато и никого не съм върнал, където мога - помагам на всеки.  За Пловдив трябва да се направят няколко основни неща, от държавата трябва да идват повече пари за града - това е категорично. Ние внасяме в държавния бюджет над милиард, а тук се връщат 80 милиона. Едно от нещата, за които ще се боря е това, минимум 30 процента от сумата, която градът внася в държавата, да се връща обратно, посочи той.

Тази административна децентрализация никой не иска да я направи, но тя е жизненоважна за градовете. Като администратор с  опит, ще се боря и за промяна в административнопроцесуалния кодекс, за въвеждане на така нареченото мълчаливо съгласие. Или казано иначе – когато гражданите и бизнесът искат нещо от държавата и общината, сега те трябва да чакат отговор в определен срок и ако не го получат навреме, влиза в сила мълчалив отказ. Това е огромна врата за всякаква корупция, която трябва да се пресече. Решението е просто, ако не ти отговорят в срок, влиза в сила мълчаливо съгласие – т.е. приема се, че са ти разрешили. Това ще облекчи работата с администрацията на всички българи, които сега страдат от бумащината и мудността на държавата, заяви още Славчо Атанасов.

Той беше категоричен, че ще работи за намаляване на ДДС върху електроенергията, лекарствата и книгите.