Предизборни плакати – само на определените места

Новините

12-04-2013, 19:24

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Заповед на Кмета на Стара Загора определи местата за поставяне на агитационни материали

По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да поставят агитационни материали само на информационните табла за реклами и съобщения и временните ограждения на строителни обекти.
На частни сгради, огради и витрини Агитационни материали могат да бъдат поставяни с разрешение на собственика или управителя на имота.
Забранено е поставянето на плакати и всякакви агитационни материали на сгради и обекти общинска собственост, дървета, стълбове на уличното осветление и на контактната мрежа на тролейбусния транспорт, както и на спирките на градския транспорт. Това предвижда заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
Забранено е и използването на държавния и общинския транспорт за агитация.

Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в срок до три дни след изборния ден са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали и да организират почистването на местата, на които са били поставени.
За несъобразяване с разпоредбите в Наредбата за обществения ред се предвиждат санкции в размер на до 5 000 лева за физически лица и до 50 000 лева за юридически лица.
 
Заповедта на кмета е публикувана на сайта на община Стара Загора:
http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/izbori2013/Zap_mesta_agitatsia2013.pdf