За първи път Панорама на професионалното образование в Стара Загора

Новините

12-04-2013, 19:34

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Среща между работодатели и ученици

За първи път в Стара Загора на 12 и 13 април в сградата на Държавната опера се провежда Панорама на професионалното образование. По време на форума български работодатели и ученици от професионалните гимназии от област Стара Загора ще се срещнат, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори. Обучението на младите хора за придобиване на професионални компетентности и квалификация, адекватни на съвременните изисквания на пазара на труда, е една от основните цели на срещата.

Със свои щандове участват професионалните гимназии от региона.

Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните гимназии и колежи в Старозагорска област. На този форум си дават среща училището, семейството и работодателски организации.

Панорамата е адресирана към всички кандидат-гимназисти и техните родители. Желанието на организаторите е да помогнат на младите хора да направят своя информиран избор на обучение по желаната професия и специалност.

На официалното откриване присъстваха областният управител Недялко Недялков, зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директорът на образователния инспекторат Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, изпълнителният директор на Българска стопанска камара - Стара Загора Иван Ленков и др.

Панорамата е организирана от Община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието.