За Кунева предстоят тежки времена...

Политика

13-04-2013, 08:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още две ключови фигури напуснаха "България на гражданите"

Стартът на предизборната кампания беше съпроводен от поредни драми в партията на Миглена Кунева "България за гражданите".

След масовото напускане от редиците й в Пловдив още две ключови за формацията фигури се отлюспиха от нея, правейки по-беззъби структурите й в София и Гоце Делчев.

Зам.-шефката й за югозападната община Катя Кардашева обяви, че е заплашвана от хора на Кунева заради решението си. До развръзката се стигнало, след като изразила несъгласие с подредбата на листата за вота.

"Чувствам се застрашена най-вече заради двете си деца, със заплахи се опитват да ме задържат в партията", оплака се в четвъртък адвокатът. Тя побърза да се обърне с молба за подкрепа към зам.-шефа на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. От думите й стана ясно, че със случая ще бъде запозната прокуратурата.

Междувременно учредителят на Куневата партия Методи Митев също обяви, че я напуска, овакантявайки шефския й пост в столичния квартал "Овча купел". Той се закани да съди всички, които уронват престижа му във връзка с разпространявани от ръководството твърдения за шантаж за подредбата на кандидат-депутатите. В отворено писмо Митев мотивира решението си с несъответствие между заявените принципи при учредяването на партията и реалните действия впоследствие. Като пример той посочва, че разписаните в програмата й за управление мерки са неизпълними и популистки.