Нелегален шофьор не успя да се измъкне на полицията

Крими

13-04-2013, 15:45

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

След екшън-гонка престъпникът бе хванат

Столични полицаи задържаха след преследване криминално регистриран мъж.

Екип на автопатрул от Девето РУП-СДВР малко педи 18 ч. вчера дал знак за спиране на бял автомобил "БМВ", софийска регистрация. Поводът - малко по-рано колата минала на червено на кръстовището в района на метростанция "Обеля". Шофьорът не спрял и се насочил по бул."П. Владигеров" към метростанция "Сливница". Карал с висока скорост в насрещното платно и реално застрашавал движението в тази посока. Автопатрулът го последвал, като на сигнала за създалата се ситуация се озовали и други два екипа от РУП.

На кръстовището на бул. "П. Владигеров" и бул. "Сливница" в района на метростанцията "БМВ"-то е спряно. С излизането от колата шофьорът нападнал един от полицаите от патрула и му нанесъл удари по главата. Намесил се колегата му, като през цялото време шофьорът-нарушител засипвал полицаите с нецензурни изрази и заплахи и се опитвал да ги удря и рита докато белезниците се затворили около ръцете му. Униформата на единия служител е повредена и е скъсан пагонът му. На мястото е извършен оглед. Установен е водачът - 30-годишен мъж от София, регистриран за нанасяне на тежка телесна повреда.

По-рано вчера, към 15 часа същият автомобил, със същия водач били спрени за проверка в жк Люлин -10 на ул." Орион". Установено е, че водачът управлява "БМВ"-то без книжка, която му е отнета през 2011г.