Кметът Живко Тодоров откри турнира "Динко Петров"

Спорт

13-04-2013, 17:53

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Европейската шампионка Станка Златева в Стара Загора

Петото издание на мемориалния международен турнир "Динко Петров" стартира тази сутрин в Стара Загора със схватките по класическа и свободна борба за кадети в Общинска спортна зала "Стара Загора". Участват отбори от Македония, Турция, Русия, Литва, Латвия и Косово, както и отбори от всички центрове на България.

Официалното откриване на състезанието стана в присъствието на носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, двамата световни шампиони, възпитаници на старозагорската школа по борба Явор Янакиев и Христо Маринов, Калоян Динчев, ст.треньора на Българския национален отбор по борба Армен Назарян, Станчо Колев и други именити спортисти от националната и старозагорската школа по борба, и клуба домакин "Берое".

Гостите и участниците в турнира приветства кметът Живко Тодоров, който подчерта, че Община Стара Загора ще продължава да подкрепя провеждането на турнира, както и спортистите, с които градът се гордее и които го прославят. По думите му, организаторите на турнира дават шанс на младите хора да се развиват в спорта и е една добра възможност за постигане на високи резултати.

Изпълнителният директор на Българската федерация по борба Тодор Тодоров връчи почетни мемориални плакети на Живко Тодоров, бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-кмета Иванка Сотирова. Поздравления от присъстващите в залата получи и международният съдия Тодор Тодоров по повод 60-годишния си юбилей.

На официалното награждаване тази вечер ще бъдат раздадени много купи и медали, ще бъде връчен приз "Динко Петров" за най-добро представяне, както и купи за най-техничен и за най-резултатен състезател.


Организатори на турнира са Община Стара Загора и Спортен клуб по борба "Берое".