Какво не бива да се прави на любовна среща

Пловдив Лайф

14-04-2013, 10:46

Снимка:

www.picwall.info

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-правилно е да се държите естествено

Впечатлението, което създаваме за себе си у хората от обкръжаващата ни среда, не се гради само от външния ни вид и от думите ни, но и от действията ни. Поведението е фактор за това дали ще харесаме някого и дали той – нас. Подсъзнателно казваме много повече, почесвайки се по носа или облягайки се назад на стола си. Когато общуваме с хора, които не са непременно най-интересните персонажи, но които не бихме искали да засегнем или да си развалим отношенията, ето за какво трябва да внимаваме:

Позата

Изгърбената стойка, скръстените ръце, яденето с една ръка, докато подпираме главата си с другата са показателни за самочувствието и интереса ни към случващото се. Дори най-впечатляващите дрехи не са способни да ви спасят, ако не „говорите“ правилно и с тялото си.

Поглед към часовника

Един от най-успешните начини да приключите срещата си с някого по-бързо е да поглеждате от време на време към часовника на ръката или на стената. Това можете да го приемете и като забележка, и като препоръка. Обикновено човекът отсреща, ако разбира се той сам проявява интерес към нас, докато говори, би забелязал и разбрал поведението ви.

Твърде близко

Не е нормално за двама души, които излизат за първи или втори път, да разговарят от 10 см разстояние, да докосват дискретно коленете си или ръцете си. Ако инициаторът сте вие, човекът срещу вас би могъл да разбере тези ваши действия като проява на отчаяние и нужда от интимност.

Игра с косата и дрехите

Ако не оставяте кичура си за коса дори за секунда, ако постоянно оправяте дрехите си и се намествате на стола, това показва, че или сте облекли изключително неудобни дрехи, или сте много разсеяни и незаинтересувани.

Физиономията

По лицето най-често се изписват мислите и чувствата ни. Какво би си помислил човек, ако някой постоянно се мръщи и не полага дори минимално усилие да извие крайчетата на устата си, за да се усмихне. Усмивката показва най-малкото приветливост или опит за създаване на сравнително приятна атмосфера. Или, разбира се, старателно прикрита манипулация. Наблюдавайте хората, с които общувате, и в един момент ще започнете да можете да ги разбирате само с поглед./az-jenata.com