Бум на кражби, влизат през тераси и прозорци

Животът

14-04-2013, 12:56

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пазете дома си

Кражби са били извършени от два апартамента в Пловдив през изминалото денонощие. 22-годишен младеж от Неделино се оплакал в Четвърто РУП, че от квартирата му на ул. „Лъджене” са откраднати три преносими компютъра. По първоначални данни в жилището е било проникнато за времето от 21 часа в събота до 1 часа днес, след като била отворена вратата на тераса. Междувременно 27-годишен пловдивчанин съобщил в Пето РУП, че вчера за времето между 8 часа и 16 часа крадци са били влезли през незатворен прозорец в апартамента му в жк „Тракия”. От там били откраднати лаптоп, 1500 лева и лични документи.

Мъж бе заловен минути след извършен от него грабеж в Пловдив. Вчера около 14,20 часа в полицията е бил получен сигнал от 31-годишна пловдивчанка, че малко преди това на ул. „Никола Войводов” непознат мъж отнел мобилния телефон на 12-годишния й син. При предприетите незабавни издирвателни действия служители от Четвърто РУП заловили извършителя – 25-годишен от Раковски, известен на полицията. Той е задържан в ареста на районното управление за 24 часа.

Кражба на стойност близо 5000 лева е била извършена от строителен обект в жк „Тракия” в Пловдив. По първоначални данни за времето от 18 часа в четвъртък до 10 часа в петък неизвестни извършители са откраднали около 200 метра ел. кабели и около 30 метра медни тръби за климатична инсталация от строителна площадка на бул. „Освобождение”.