ДПС спасява болно дете вместо да прави пищна кампания

Мисия Пловдив

14-04-2013, 15:23

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Мизерията и безработицата в Столипиново са най-големите проблеми, заявиха кандидат-депутати

С химна на България и Европа ДПС откри предизборната си кампания в Пловдив. Препълнената зала в Дома на науката и техниката посрещна на крака кандидатите, които ще се борят за място в следващия парламент.

Вместо пищно откриване със скъпи певци и артисти, ние решихме да направим едно добро дело, заяви водачът на листата в Пловдив – Петя Раева. Партията дари средства на 6-годишно болно детенце от квартал Тодор Каблешков.

Движението за права и свободи не е етническа партия, защото в нея членуват арменци, евреи, българи и турци, категорична бе Раева и очерта приоритетите си - високи доходи, перспектива за живот, работа и образование.

От втори по големина град в България Пловдив стана 13-ти. Цари безработица, доходите са мизерни, младите бягат. Средният и малкият бизнес бяха смазани, местните данъци и такси скочиха, общинското здравеопазване се ликвидира, закри се болница, съкращават се клинични пътеки, очерта проблемите на града Петя Раева. Спря и интеграцията на малцинствата в града. Безработицата сред тях стига до 90% - всеки 8 от 9 безработни пловдивчани е ром. Смъртността сред малцинството, заради липсата на адекватно здравеопазване, е огромна, образованието е на изключително ниско ниво. А Пловдив кандидатства за Европейска столица на културата – какъв град, каква култура? Няма такова нещо, посочи кандидат-депутатът. Искам Пловдив да стане образец за демокрацията, а не на авторитарното управление. Искам да виждам усмихнати, а не отчаяни, хора, заяви Раева.

Столипиново също намери място в листата с наболелите проблеми. В квартала живеят почти 35 хил. души, което го прави най-гъсто населеното място в Европа и третото такова в света. В сърцето на най-стария град в Европа живеят хора, поставени в унизителни условия за живот, посочиха от партията.

ДПС е либерална партия, защото къде другаде има присъствие на роми като членове, къде другаде има и водач на листа, подчерта на свой ред Бранимир Иванов – общински съветник от ДПС и втори в листата за Пловдив.

23 години сме се борили за свободата си, да говорим на майчин език. А днес това ни е забранено. Приятели, трябва да си върнем демокрацията, призова той. Мнозина вярват, че не може да излъчим депутат от Пловдив, но това е битката на всички нас. Нека си повярваме, за да се случи.

Днес Петя Раева връчи членските книжки на нови млади членове на партията.

В интегралната бюлетина ДПС е с № 40.