Славия учуди света, спря Литекс на "Овча купел"

Спорт

14-04-2013, 16:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Оранжевите" паднаха с 1:2, след като играха с човек по-малко от 66-ата минута

Славия сътвори чудо на "Овча купел", съобщава Sportline.bg.

"Белите" спряха устрема на Литекс в мача от 22-ия кръг на "А" група и показаха, че когато искат, могат да играят. Отборът на Вили Вуцов се посрами много в Своге в междинния 21-и кръг, след като даде Локо (Сф) да го бие с 1:0.

Срещу младоците на Стоичков обаче опитните "бели" решиха да играят и стигнаха до успех с 2:1. Домакините откриха сметката още в 7-ата минута, а точен беше опитният Здравко Лазаров. В 18-ата защитникът на Литекс Васил Божиков си вкара красив автогол за 2:0. Исмаил Иса намали на 2:1 в 26-ата.

В 66-ата минута Литекс остана с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Емил Грозев. Защитникът на "оранжевите" фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Радослав Василев и справедливо беше изгонен от Таско Тасков.

Въпреки перфектното за футбол време, малко фенове се събраха на стадиона в столичния квартал "Овча купел", за да гледат гостуването на отбора на Христо Стоичков. Те обаче не може да не са останали доволни от зрелището, което им предложиха двата отбора. Първото полувреме беше доста по-интересно от второто, но като цяло мачът беше много добър.

С тази загуба Литекс пропусна удобна възможност да се доближи максимално до лидерите във временното класиране Левски и Лудогорец. "Оранжевите" остават с 43 точки. Директният конкурент за третото място ЦСКА е с 42, но е и с мач по-малко и при успех, червените ще изместят отбора на Стоичков от тройката. Славия пък вече има 29 пункта и си остава на 8-ата позиция. Успехът срещу Литекс е единствено за удоволствие на феновете и в чест на 100-годишнината от създаването на клуба.