Изборите – благодатна почва за закононарушителите в България

Мисия Добрич

15-04-2013, 08:00

Снимка:

flickr

Автор:

Марин Маринов

Всичко от Автора

Затворен от всички инстанции "Кафе Маркет" работи – на пълни обороти

На пръв поглед нищо сериозно. Някакъв си там търговски обект "Кафе Маркет" работи въпреки запрещенията от всички инстанции. Няма лошо да работи, но не и когато представлява заплаха за здравето и живота както на балчиклии, така и за българските и чужди туристи.

Въпросният обект се намира на една от най-оживените улици на белият град, улица “Приморска” и се стопанисва от "Европа 69". До 2010 е със статут на временна постройка. Предстои модернизация на монолитната сграда, на чийто терен е изграден "Кафе Маркет"-а и съответно премахването му. Да ама не... Управителят на дружеството, упражняващо дейността, започва да обжалва всички актове и документи до 2012 год. До окончателното решение на Върховния административен съд под номер 14532/20.11.2012 год.

На основание на Заповед на Началника на РДНСК на Североизточен район инж. Галин Баев е преустановено водоподаването и електрозахранването на обекта. Факт, който свидетелства, че съгласно Наредбата за храните, обектът трябва да прекрати дейността си.

За собственика на временната постройка обаче българското законодателство е без значение. Вода се носи в кофи и туби от съседни имоти, електрозахранването е възстановено в нарушение на всички норми с кабел, който е необезопасен, представляващ риск не само за децата, но и за възрастните.

Балчик е притегателен център по време на Великденските празници за туристи, както от страната, така и от чужбина. На туристите никой няма да обясни, че да пазаруват от обект, който не отговаря на никакви критерии за безопасност на храните, е авантюра, която представлява риск за здравето им.

Да се надяваме, че съответните инстанции ще се размърдат и ще си свършат работата преди да сме станали свидетели на някое масово отравяне.

Защото тогава никой няма да говори за обекта "Кафе Маркет, а ще пишат, че в България, респективно в Балчик тровят туристите си с негодни храни.

Ако искаме просперитет като туристическа дестинация трябва да се научим да уважаваме законите, а контролиращите органи да действат с еднакъв аршин за всички, а не избирателно.

Изборите са си избори, което не означава, че контролните органи трябва да са в летаргия.

бластната дирекция по безопастност на храните гр. Добрич с директор д-р Брайкова, както и изпълнителния директор на Енерго Про ЕАД, трябва експедитивно да си свършат работата.