Седмицата: Нов дом за Венера, нов цикъл за Марс

Хороскоп

15-04-2013, 01:33

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Овен: Живото-Творение

Марс зарежда с нови сили и освобождава мощна енергия, която трябва да бъде концентрирано насочена и подчинена на съзидателните импулси на Слънцето.

Настоящата седмица ще отправи множество предизвикателства, които ще изискват от нас изява на личната воля, инициатива, решителност и смелост. При това дори тези, които на пръв поглед изглеждат съвсем безобидни и смирени, могат да ви изненадат с борбено отстояване на личните позиции. Чашата на търпението през следващите няколко дни няма да е много голяма, а за някои ще се окаже и препълнена, особено за онези, които системно са търпели обиди. Ще демонстрираме характер и ще отстояваме позиции по въпроси по които не можем да направим компромис. Ако позициите ни са стабилни, това ще ни носи изгоди и уважението на околните. Но в области и ситуации, където те не са укрепнали, би било добре да се въздържаме от резки постъпки и гръмки заявления, тъй като съществува риск грубо да ни поставят на мястото, по начин, който няма да ни хареса. Ще трябва също да вложим и доста старания за да подтиснем изявата на някои негативни черти на характера си, тъй като тяхната демонстрация ще се окаже вредна преди всичко за нас.

 

Всичко това произтича от съединението на Марс и Слънцето, което ще бъде съвсем точно на 18 април. В този ден започва нов цикъл на двете планети,  чиято кулминация ще бъде през април 2014, когато те ще застанат в опозиция. Бъдете внимателни в поведението и реакциите си. Ако сега възникне конфликт в дадена житейска тема или взаимоотношения, той ще ангажира вниманието и ще изисква енергията ви поне до следващата пролет. Тогава ще се прояви и ефектът от нашите инициативи, или тяхното отсъствие, от начина, по който реагираме на предизвикателствата на живота, от това дали сме конфликтни или конструктивни. Слънцето е носител на съзнанието и индивидуалността, Марс - на активността и волята, а техните обединени енергии ни приканват да потърсим и реализираме нови способи за себереализация, които са по-адекватни на настоящото състояние на съзнанието и съответно по-ефективни. Марс зарежда с нови сили и освобождава мощна енергия, която трябва да бъде концентрирано насочена и подчинена на съзидателните импулси на Слънцето. Като при това е желателно да не се поддаваме на марсианския ентусиазъм, за да не попаднем изцяло във властта му. Това позволява мобилизация на енергията за бързи и решителни действия. При всички случаи обаче съществува риск да не успеем да надскочим границите на личните си виждания и интереси, оставайки слепи и глухи за аргументите на околните. През тази седмица понятията "взаимоизгодно сътрудничество" и "безкористна жертва" ще бъдат по-скоро нонсенс. Силните и борбени личности имат възможност да постигнат видими успехи, а за слабите съществува риск да бъдат засмукани във водовъртежа на собствените си емоции.

 

Междувременно още днес Венера сменя своето местообиталище и от враждебния за нея Овен, преминава в Телец, където е пълновластна господарка. Това ще се отрази благоприятно на взаимодействието ни с околните както и на материалното благополучие. Ще можем по-лесно да намираме общ език с околните, да подбираме верния тон и маниер, така че да бъдем убедителни. Ще подбираме бавно и внимателно поведението си за да изглеждаме безупречни в очите на тези от които очакваме оценка. Разбира се само в случай, че те не накърняват финансовите ни интереси и не разрушават вътрешната ни хармония.

 

Що се касае до материалните въпроси Венера ще ни дари с особен усет, позволящ ни да направим изгодни инвестиции. Вещите, придобивките  и вложенията, направени сега, в бъдеще могат значително да повишат стойността си.