Висящо добро за Великден

Най-доброто от печата

15-04-2013, 08:06

Снимка:

"Стандарт"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

“Стандарт” помага на таланти и хора в беда

Ако има "висящо" кафе, защо да няма и "висящо" добро? В навечерието на Великден вестник "Стандарт" започва кампания "Възкреси доброто". Цялата сила, която имаме като медия, ще използваме да помогнем на хора, нуждаещи се от подкрепа, за да продължат напред. Станислава Христова от Варна мечтае да живее. Многодетната майка Дора Бъчварова от Пловдив се надява на работа. Анета Шаркова от Смолян се бори да запази дома си. Теодоси Теодосиев от Казанлък иска да направи училище за таланти. "Стандарт" става техен посланик пред институциите и бизнеса, за да сбъдне мечтите им. 
Всеки ден ще ви разказваме какво сме направили за тези хора. Вярваме, че и други ще откликнат на мисията ни да възкресим доброто. Амбицията ни е да покажем, че човещината не е изчезнала. И да заразим повече българи с желанието да вършат добрини - не само в навечерието на Великден.


"Мъж факла пред Президенството", "Варненец полетя от Аспаруховия мост", "Сервитьорка се отрови с лекарства и алкохол", "Бездомната Виктория се нагълта с хапчета", "Нова вълна от самоубийства" ...
Това е малка част от новините, които ни заливат през последните месеци. Истории за хора, които не виждат изход и са изгубили надежда. Болни, задлъжнели, изгубили работа, затънали в мизерия. Блъскали са се със стени, молили са за помощ. Чиновниците са ги замеряли с алинеи и параграфи. Съгражадните им са ги подминавали, вторачени в собствените си неволи.
Никой не ги забелязва, никой не го интересува. И последният вик за помощ може да се окаже фатален.
Всъщност понякога не е нужно голямо усилие, за да промениш нечия трагична съдба или да сбъднеш мечта. Наскоро сред хората се зароди кампанията за "висящите" кафета, сандвичи и хляб. Идеята, зародила се в Неапол преди години, за нула време събра хиляди последователи у нас.
Което показва, че българите не са загубили човещината.
Ако има "висящо" кафе, защо да няма и "висящо" добро?
В навечерието на Великден вестник "Стандарт" започва кампания "Възкреси доброто". Цялата сила, която имаме като медия, ще използваме да помогнем на хора, нуждаещи се от подкрепа, за да продължат напред. Първите, на които ще подадем ръка, са с различна съдба. На Станислава от Варна спешно й трябват пари за животоспасяваща операция. Дора Бъчварова храни голямо семейство, а беше съкратена от работа. Анета Шаркова затъва с кредит. Теодоси Теодосиев мечтае да ремонтира сграда, в която да събира учениците си. Дете, което прославя страната ни с постиженията си по математика, заслужава да му се помогне с курс по английски.
Голямата ни амбиция е да накараме всеки един да посрещне Великден с поне една добрина. Огледайте се около вас. Вярно, много са се примирили, че ще карат цял живот на подаяния и милостиня. И без да се борят, ще чакат поредните спасители.
Но има и такива, които се нуждаят от малко помощ, за да стъпят на краката си. Дайте им този шанс !