Гигов продава Локо (Сф) през лятото

Спорт

15-04-2013, 10:21

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Кокала търси в Израел нови клубове на част от звездите

Движещият се по ръба между изпадащи и оцеляващи Локомотив (София) след края на сезона може да смени собственика си, твърди "Всеки ден". Настоящият бос Николай Гигов е упълномощил треньора Емил Велев-Кокала да пусне своите връзки в Израел, където да пласират звездите, ако евентуално в края на идния месец "железничарите" се озоват в "Б" група.

В момента, осем кръга преди края на шампионата, Локо е на 13-о място в класирането, в зоната на изпадащите, припомня Sportline.bg.

Според запознати с делата на стадион "Надежда" за пръв път от години Гигов се е отчаял тотално от своето финансово състояние, което се отразява и на Локомотив. Заради кризата, а и заради проблемите около стадиона, оръжейният бос е планирал своето оттегляне. Проблемът обаче засега бил, че няма реален купувач на "червено-черните".

Кокала се опитал да разубеди шефа си, като му обещал до края на сезона лично да вкара в клубната каса няколко милиона лева. Като футболист Велев изкара доста години в Израел, където завърза солидни контакти. Треньорът вече е пуснал връзките си и отсега търси нови отбори на част от звездите в тима. Говори се, че "Надежда" ще напуснат капитанът Александър Бранеков, Румен Трифонов и вратарят Божидар Митрев. Специално към юношата на ЦСКА Бранеков интерес имали Апоел (Кирят Шмона) и Макаби (Нетаня).