Моряшки и пиратски истории от Марк Нопфлър

София Лайф

15-04-2013, 10:53

Снимка:

СМЕ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Китаристът представя част от новите си парчета на 29 април в НДК

Един от най-великите музиканти пристига за втори път в България. Концертът на Марк Нопфлър е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция Privateering, излязла на 3 септември 2012.

Китаристът е пресъздал в последния си албум авантюристичната ера на моряшките приключения, търговските нашественици и пиратите.

Privateering е първият двоен албум на Марк Нофлър в 35-годишната му кариера.

"Колкото повече остарявам, толкова повече искам да пиша. Може би се паникьосвам, че времето тече, не съм сигурен. Наслаждавам се на този процес повече отвсякога, на писането, записването и изпълненията на живо, радвам се на всичко това. Почти се препъвам измежду всички тези песни", твърди Нопфлър.

В Privateering са включени разкази на реални хора, живеещи труден живот в тежки времена. Лиричните мотиви в албума разказват цяла история.  

Групата от музиканти, която се насъбира около Марк от средата на 90-те, включва Гай Флечър (клавирни инструменти), Ричард Бенет (китара), Джим Кокс (пиано), Глен Уорф (бас), Майк МакГолдрик (флейта) и Джон МакКъскър (гъдулка). Към тях наскоро се присъединява Иън Томас (барабани).

Специални гости в албума са Пол Франклин, Фил Кънингам (акордеон) и Тим О’Брин (мандолина). Рут Муди се включва с вокали.  

20-те песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок.

Част от тези песни ще чуят и българските фенове на концерта му на 29 април в зала 1 на НДК.

Все още има ограничени количества билети за шоуто на носителя на три награди Грами, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.