Гласувайте за партия, която може да управлява!

Не трябва да допускаме правителство, което не може да усвои 32 млрд. лв. от следващия програмен период, категоричен е Цветан Цветанов

Разумният вот е да се гласува за партия, която реално може да управлява, призова заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с жители от Божурище, предаде Агенция "Фокус".

Според него не трябва да се допуска правителство, което не може да усвои 32 млрд. лв. от следващия програмен период.

"2014 – 2015 г. не трябва да са празни години в усвояването на средства, както е било през 2007 и 2008 г., когато е имало много корупционни схеми. 32-та милиарда лева могат да бъдат спрени, ако на власт дойде партия, която казва – ще излезем от Европейския съюз или – ще подадем ръка на Русия", смята Цветанов.

Той заяви, че ГЕРБ може да продължи одобряваната от Брюксел политика.

Зам.-председателят каза, че не трябва да има противопоставяне между партиите и че е много важно да се гласува разумно.

"Европа очаква стабилност от следващия кабинет, трябва да направим национални стратегии, да се търси политически консенсус за развитието на регионите", заяви той.

По думите му пенсиите трябва да дойдат от работеща икономика, туризъм и земеделие.

Жители на Божурище пък се оплакаха, че се налага пенсионерите в града да работят, и че има проблеми с администрацията за бизнеса.

Владислав Горанов, който е водач на листата на ГЕРБ за София област, смята, че увеличението на пенсиите през 2009-а е предрешило политиката на ГЕРБ.

"За нас остана да стабилизираме икономиката без сътресения. Ние сме за запазване на сегашната финансова политика", отсече той.

"Земеделските производители да закупуват техника с европейски пари, а животновъдите и зеленчукопроизводителите трябва да бъдат стимулирани. Производството също трябва да се стимулира, а малкият и среден бизнес да се съживи", настоя още Цветан Цветанов.

Той добави, че правителството е търсило всички възможни механизми за подпомагане на предприятията. Например над 500 – 600 милиона лева безвъзмездни средства, отделени по Оперативната програма "Конкурентноспособност", както и договорени над 2 милиарда лева повече субсидии в земеделието. Някои производители са постигнали споразумение да изнасят продукцията си за Катар.

Отчете и факта, че над 2 милиона българи са напуснали държавата в последните 20 години.

"Имаме много пропуснати години, младите специалисти трябва да останат в България", призова Цветанов.