Маркират улиците щом изгрее слънце

Мисия Пловдив

15-04-2013, 12:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Общината подписва договор, излиза от "каръшката" процедура

Проблемът с пътната маркировка в Пловдив е на път да бъде решен. Днес подписваме договор с фирма "Битум лайт” за 80 000 лев. Това съобщи кметът Иван Тотев. Той посочи, че тази година ще се наблегне на полимерната маркировка. Тя е двойно по-трайна от обикновената и издържа 4 години, изтъкна градоначалникът.

С оправянето на времето и установяването на подходящи условия за работа полагането ще започне. Надявам се това да стане най-късно в сряда или четвъртъка тази седмица. При добро време до 2 месеца ще имаме решение на проблема с немаркираните улици.

Радваме се, че ще излезем от тази "каръшка” процедура с уличната маркировка. Искаме да изготвим договор за 3 години, а не ежегодно да се занимаваме с този проблем. Все още обаче се занимаваме със серия обжалвания, които общината печели едно след друго, подчерта Тотев.

Тригодишната обществена поръчка за маркиране на пловдивските улици е на стойност 540 хиляди лева. Конкурсът беше обявен миналото лято. Фирма "ПСТ Холдинг" обаче обжалва решението за избор на изпълнител в КЗК. После то мина през тричленен и 5-членен състав във ВАС, а преди месец бе върнато за преразглеждане. Заради проточването бе обявена "малка” поръчка за 80 000 лв.