Темида спи, може би от "чистия" морски бриз!

Мисия Добрич

15-04-2013, 14:23

Автор:

Мария Попова

Всичко от Автора

Престъпно бездействие или чадър се разпъва над тъмносиния мераклия за депутат д-р Евгени Чобанов

В началото на месеца РИК Добрич регистрира кандидатдепутатската листа на коалиция ДСБ – БДФ. Нищо странно, ако не броим участниците в нея - от най-приближените на проф. Димитър Камбуров, бивш областен управител на Добричка област. Особено д-р Евгени Чобанов...

Та да си дойдем на приказката!

През 2009 год. при проверка на Сметната палата е доказано несъответствие в имуществената декларация на д-р Евгени Чобанов.

Той "неволно" не е декларирал придобиване и отчуждаване на дворно място с площ 1170 кв. м и жилищна сграда с квадратура 50,4 кв. м. в землището на село Камен бряг, община Каварна.

Колко е "неволен" пропуска оставяме на читателите да преценят, а избирателите да имат правото да направят своя свободен избор.

На 24 септември 2007 г. д-р Чобанов закупува терена, собственост на община Каварна, за смешните 8775 лв. Интересно на кого е възложил председателя на ОбС обосновката на цената, предвид на факта, че пазарната стойност на регулиран терен на територията на село Камен бряг, е в рамките на 80 000 до 100 000 евро.

На 02 ноември същата година д-р Евгени Чобанов продава гореописаният имот, в едно с масивната постройка, за смешната сума от 2000 лв.

Да е честито на купувача, ако това не е престъпно деяние за укриване на данъци и такси, които ощетяват държавния и общински бюджети. И работа за прокуратурата естествено, освен ако някой не възпрепятства разследването... и не насажда чувството а безнаказаност у доктора.

Някой ще попита защо безнаказаност? Защото във финалната декларация, подадена 2011 год. пред Сметната палата от д-р Чобанов, пак има бели полета.

Господинът забравя да декларира притежавано от него лозе, ведно с вилна сграда в местност Старите лозя, както и данни за имотното състояние на съпругата си, също и лек автомобил Ситроен Саксо.

За много от избирателите на община Каварна беше странно защо тъмносиният д-р Евгени Чобанов подкрепи на последните президентски избори кандидатите на БСП за президент - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.

Отдавна сме свидетели на червено-синята симбиоза, когато става въпрос за корупционни практики. Искаме обаче да бъде сложен край и компетентните органи да си свършат работата, а онези които държат чадърите, да бъдат изметени веднъж завинаги.

Ако досега тези факти бяха известни само в община Каварна, жителите на Добричка област трябва да знаят и да направят своята преценка, преди да попълнят бюлетината.

В противен случай манипулацията от 1999 год. ще продължи да трови битието на всеки добруджанец.