Валяците превземат Пловдив до седмица

Мисия Пловдив

15-04-2013, 14:32

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Три фирми асфалтират големите булеварди

Ремонтите на част от големите пловдивски булеварди се очаква да стартират още другата седмица. Изпълнителите вече са избрани, а срокът за обжалване изтича този петък. Това обяви кметът Иван Тотев. Той посочи, че обектите са разделени в три позиции за общо над 3 млн.лв.

Първата поръчка включва улица "Гладстон", в отсечката от булевард "Руски" до църквата "Св. Петка". С нея ще се ремонтира и западното платно на булевард  "Източен" - от кръстовището с "Кн. Мария Луиза" до бул. "6-ти септември". Там е предвидена подмяна на водопроводната мрежа и изграждането на велоалеи. Стойността на позицията е 1,129 милиона лв. За изпълнител е избрана фирма "Драгиев и Ко".

Нова настилка ще се полага по булевард "Санкт Петербург" в зоната от Аграрния университет до пресечката с улица „Лев Толстой”. ремонтира и булевард "Менделеев" и източното платно на Асеновградско шосе. Договорът е на стойност 1,014 милиона лв. Избраната фирма е "Интрегрирани пътни системи".

Третата позиция включва асфалтирането на бул. "Шести септември"- от "Копривщица" до "Владивосток" заедно със самата Владивосток, където ще се подменя топлопроводът. Ремонт на бул. "Никола Вапцаров" в отсечката от кръстовището на бившето заведение Камела до кино „Тракия” с подмяна на водопрода и на долното ниво на Коматевския възел също влизат в поръчката. Тя е на стойност 1 милион лева. Изпълнител ще е „Пътинженеринг".

В общината са депозирани вече техническите проекти за бул. "Руски" и Коматевско шосе. В ход са и процедурите за моста на бул. "Васил Априлов", както и за ремонта на надлез Скобелева майка до пресечката с ул. „Ландос”. Последният е на стойност 1,8 милиона лева, но има само един участник - "Интрегрирани пътни системи".