Палийски: Няма да ни пуснат да станем шампиони

Спорт

15-04-2013, 15:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Феновете вече търсят Мъри, за да му кажат, че са с него, призна изпълнителният директор на Ботев

Изпълнителният директор на Ботев Ангел Палийски бе гост на студио "Дерби", където коментира последните планове на клуба.

"Разработихме 5-годишен план, след който Ботев да бере плодове. Поставили сме си амбиции през септември да открием комплекса в Коматево. Ще има хотелска част, общежития", сподели клубният бос.

По повод ремонта на стадион „Христо Ботев”, той добави:

"Концесията вече е факт, още миналия месец. Предвид базата в Коматево, голямата сила я хвърляме там. Стадионът ще се събаря на етапи, за да не се спира първенството, както на "Герена". Мисля, че за 3 години той ще има 3 звезди. Ако играем в Европа, сме заявили стадион "Лазур".

„Не мисля, че Ботев ще бъде допуснат до първото място, бяхме ограбени с 4-6 точки, но важното е да играем хубав футбол. Лига Европа е по-реална цел".

Палийски засегна и темата с началната неприязън на феновете към идването на Станимир Стоилов като старши треньор.

"В историята на Ботев е писано с треньори на Левски да правим големи неща. Ще го видим във времето. Имаме претенции, че за последните 3 години сме най-посетеният отбор в България. Нормално е когато има голяма публика, някаква минимална част да не харесва треньора. Мъри е голям професионалист, опроверга с работата си скептиците. Феновете започнаха да го търсят, за да му казват, че са с него", продължи Палийски.

Той продължи и темата с нашумелите грешки в родното съдийство, от които потърпевш бе и неговият тим.

"Говорим за тенденциозност, до 3-4-и кръг през пролетта бяха в положителна посока нещата със съдиите. Това, че сме ощетени, само ни мотивира. Да се надяваме, че тези грешки няма да зачестят. Единственото решение за мен е съдия да бъде наказан жестоко с 10-20 хиляди лева. Те вземат за 90 минути 1000 лева, докато обикновените хора бачкат 167 часа за 400-500. Глобите им трябва да са жестоки. Ако този съдия е наказан жестоко, ще си направи сметката дали да отговори на обаждане и да се срещне в кафе с някого. А този, който му се обади, да му е халал титлата", каза още Ангел Палийски.