Броят на таксита и файтони в Слънчев бряг пада, таксите им се вдигат

Туризъм

15-04-2013, 16:22

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Желаещите подават документи от днес, плащат повече за легитимен стикер

С по-малко, но по-евтини траспортни услуги ще започне тази година туристическият сезон в Слънчев бряг, съобщават от едноименното акционерно дружество в комплекса. От днес стартира прием на заявленията, за желаещите да предлагат транспортните услуги на територията на най-големия български курорт, сред тях са таксимертов превоз, велосипеди, рикши и файтони. 

Техният брой ще ограничен тази година, а за сигурността на летовниците и легитимност на предлаганите услуги такситата ще трябва да заплащат допълнителни 220 лева за да получат правото си да работят на територията на комплекса. Това е цената за стикер, който ще се издава от "Слънчев бряг" АД, а без него таксиметровите шофьори няма да имат правото да превозват пътници. 

1800 лева пък за целия сезон ще трябва да платят, желаещите да предлагат атрактивен превоз с файтон. Както и на такситата, броят на файтоните също ще бъде ограничен до 26, ще могат се движат между 9 сутринта и полунощ, за да се гарантира пълноценната нощна почивка на гостите на комплекса. Любимите на младежите турове по баровете и тази година ще стават само след предварителен маршрут и разрешение.

Паркирането и през този сезон ще става посредством SMS, като час престой в обособените зони ще бъде на цена 1,5 лв. Неправилно паркираните автомобили ще бъдат репатрирани на наказателен паркинг, като таксата за освобождаването им ще е в размер на 50 лв. В случай, че на автомобила е поставена скоба, глобата за шофьора ще бъде двойно по-малка - 25 лв.