26 претендентки за "Царица Роза" 2013

Новините

16-04-2013, 10:13

Снимка:

kazanlak.bg

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Казанлък започна подготовка за конкурса “Царица Роза“ 2013

Кметът на Казанлък Галина Стоянова се запозна с 26-те абитуриентки са заявили своето желание да се участват в конкурса спектакъл "Царица Роза". Момичетата са от ПМГ "Никола Обрешков", СОУ "Екзарх Антим І", ХГ "Св.св. Кирил и Методий", Гимназия "Петко Стайнов", Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов".

Царица Роза ‘2012 Нели Славова, подгласничката на Царица Роза ‘2011 Боряна Назърова - модел и лице на "Хайлайф“ за 2012 г.,  Антония Драганова и служители в отдел "Култура и туризъм" в община Казанлък проведоха поредица от срещи с абитуриентки от училищата в община Казанлък. За десет дни  - от 25 март  до 2 април 2013 г. те се срещнаха  момичетата, които завършват тази година своето средно образование. 26 абитуриентки са заявили своето желание да участват в  уникалния за България конкурс "Царица Роза" и всяка една от тях има шанса да стане победителка.

Основната цел на този конкурс е да бъде показана красотата на българката в нейната роля на Царица на цветята. А Казанлък е центърът на България и столица на Долината на розите и тракийските царе. Затова неслучайно казанлъшки момичета носят царската корона.
Кметът Галина Стоянова поздрави момичетата за тяхното желание да се включат в този вълнуващ спектакъл на младостта и красотата и ги призова да приемат това не като състезание, а като възможност да се опознаят, да се подкрепят и да се забавляват.

След първата си среща заедно и с кмета на община Казанлък момичетата ще се съберат отново на 18 април в 12.00 часа в залата на Културно-информационния център на ул. "Искра" 4.  За да протече подготовката им в конкурса вълнуващо и незабравимо, Община Казанлък е подготвила специална програма за тях от 18 април до самия конкурс. Финалът ще се състои на 10 май 2013 г. от 19.00 часа в голямата зала на ДК "Арсенал“.