Хилда, Васил Петров и Орлин Павлов на една сцена

София Лайф

16-04-2013, 12:05

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Джаз класики на 26 април в НДК

Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов се събират на една сцена, за да изпълнят едни от най-красивите джаз мелодии на 20-ти век.

Събитието е озаглавено The Art of Big Band и ще бъде на 26 април, петък, в зала 3 на НДК.

Изпълнителите ще зарадват своите почитатели с класики, в акомпанимента на Биг Бенд Брас Асоциация с ръководител Ангел Заберски.

Сред парчетата, които ще изпълни чаровната и харизматична Хилда Казасян, която в края на миналата година представи поредния си албум "Jazz & Me", са "Fever" и "One Note Samba".

Репертоарът на Васил Петров пък ще включва песни като "The Lady Is A Tramp" и "Killing Me Softly". Изпълнението на прекрасните "Night and Day" и "Feeling Good" е поверено на Орлин Павлов, който в последните години смело експериментира с различни музикални сътрудничества.

Освен джаз стандарти, в рамките на The Art of Big Band ще прозвучат и авторски композиции на Ангел Заберски, създадени и аранжирани специално за Биг Бенд Брас Асоциация. Оркестърът, който през лятото на 2012 издаде първия си албум "Високо напрежение", вече няколко години работи активно за популяризиране на изкуството на биг бенда в България.

The Art of Big Band се организира от Брас Асоциация и НДК и е част от 18-то издание на Салона на изкуствата 2013. Билети могат да бъдат закупени в билетния център на НДК и в мрежата на www.eventim.bg.