Купата на БФБ отново в Стара Загора

Спорт

16-04-2013, 12:13

Снимка:

uni-sz.bg

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Баскетболистите на Тракийският университет взеха Купата на БФБ

Носител на Купата стана Тракийският университет, който се наложи над Икономическия университет от Варна, със 75:70, след много сериозна битка. Така трофеят се връща в Стара Загора, където бе и миналата година, когато го спечели Берое.

Въпреки че варненци бяха считани за сериозен фаворит преди срещата, Тракийският университет излезе много решително на терена, и с нищо не показа, че отстъпва на съперника си. Повече характер и здрави нерви във важните моменти помогнаха на момчетата на Тодор Тенев и Наско Радев, да удържат преднината си, която взеха още в началото. На няколко пъти Икономическият университет успяваше да изравни и дори да поведе за кратко през първото полувреме, но така и не намери играта си от полуфинала, когато бе много категоричен.

Освен отделни проблясъци на Левен Белберов и Лъчезар Радев, които намаляваха разликата, отборът от Варна бе хаотичен и в нападение, и в защита. Важно се оказа и отсъствието на Станислав Цонков в почти цялата трета четвъртина, заради натрупани лични нарушения.