Потресаваща история за размириците в Сирия тази вечер

Филмът на Елена Йончева отвежда директно при бунтовниците

Потресаваща история ще могат да гледат тази вечер бургазлии в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино". Лентата е на журналистката Елена Йончева и е направена директно от лагерите на бунтовниците в Сирия. 

Заглавието "Сирия - Бунтовниците на Алепо" ще бъде прожектиран от 18 часа, при вход свободен. Успоредно с прожекцията гостите на Казанито ще могат да разгледат и въздействащата изложба с фотографии от Сирия, Сомалия, Израел и Палестина, запознавайки се не само с настоящите политически събития, но и с дейли в едър план от бита на близкоисточните държави. 

Прожекцията на Елена Йончева е част от Пролетни салони на изкуствата в програмата, на които е и филмът "Футболни хамелеони". Прожекцията показва разтърсващи и твърде брутални гледки, голяма част от които направени със скрита камера по родните стадиони, пир това обхващайки  две от най-свирепите агитки тези на „Левски” и ЦСКА. 

За основа на филма е послужила трагичната случка, в която нищо неподозиращ младеж умря в открито кафене, след хвърлена бомба от „ултраси”, която избухна на сантиметри зад гърба му, след края на „вечното дерби на България”.  

Филмите се представят със съдействието на община Бургас и разкриват една мрачна, но доста поучителна картина, която си струва да бъде видяна.