Гришо разби със 7:6, 6:1 световния №10

Спорт

16-04-2013, 13:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Димитров не остави шансове на Янко Типсаревич

Григор Димитров разбира с 7:6 6:1 световния №10 Янко Типсаревич в среща от втория кръг на турнира Монте Карло, който се провеща на клей, съобщи Sportline.bg.

Българинът за пръв път бие сърбина, който е ракета №2 на страната си след Новак Джокович и беше поставен под №8 в надпреварата. До момента Типсаревич имаше 3 поредни победи над Гришо.

В първия сет двубоят не вървеше хич добре за Гришо, който допусна пробив още в първия гейм и успя да го върне в последния възможен момент. При 5:4 Типсаревич сервираше за спечелване на частта, но след като пропиля два сетбола, бе пробит, а резултатът изравнен. В тайбрека Димитров не даде никакъв шанс на съперника си, след което започна силно и втория сет и доминираше тотално на корта, за да стигне до победата след 1 час и 33 минути игра. Досега Гришо бе загубил и трите си срещи с Типсаревич, но две от тях се бяха играли на твърди кортове, а една на трева. Българският талант стартира в Монте Карло с категорична победа срещу Ксавие Малис с 6:3, 6:2, докато Типсаревич като поставен под №8 почиваше.

В следващия кръг на Мастъра българинът ще се падне с някой от Флориан Майер, Роберто Батиста Агут, с когото са си разменили по една победа и получилият WC представител на домакините Бенжамен Балере.