Над 1000 майки ще вземат по 50 лева помощ

Мисия Пловдив

16-04-2013, 15:40

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сумата ще бъде изплатена с детските надбавки

В Пловдив 1170 деца с трайни увреждания ще получат еднократна финансова помощ, отпусната от служебния кабинет. Това съобщи директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева, цитирана от БТА.

Сумата от 50 лева ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на април.

Все още не е ясно колко от майките в Пловдив, които отглеждат деца до двегодишна възраст, ще бъдат подпомогнати, каза Танева. Причината, по думите й, е, че все още не са получени списъците от НОИ кои точно майки са осигурени и получават обезщетение. За това те ще получат допълнителните 50 лв. в края на май. Не е необходимо правоимащите от тези две групи да подават нови молби-декларации, отбеляза Танева.

Общо подадените молби в Пловдив за отпускане на целева помощ за отопление са 8321, а отказите - 1784. 270 души не са били одобрени поради надвишаване с 10 лева на изисквания доход. Те ще получат енергийната помощ от 65.72 лв. по банков път, ако са посочили номер на сметка или в пощенски клон по местоживеене, обясни Танева. По думите й, тези, които сами са изчислили, че надвишават с до 10 лева диференцирания доход и не са кандидатствали, могат да подадат молби до 26 април. На тях им се дава възможност да изберат от 1 януари до 30 септември 2012 г. шестмесечен период, за който да декларират доходите си.