БФС: ЦСКА виси с лиценза заради 284 бона

Спорт

16-04-2013, 16:15

Автор:

Явор Пиргов

Всичко от Автора

"Червените" имат 2 седмици да платят на Стойчо Младенов и Адалберт Зафиров

ЦСКА е поставен под сериозната угроза да не получи лиценз и да бъде изхвърлен за 3 години от евротурнирите. "Не знам в момента какво е в главите на хората от ЦСКА, но положението им е критично. Те имат срок до края на месеца да изчистят задълженията си към бившите техни треньори Стойчо Младенов и Адалберт Зафиров. В противен случай няма как да вземат лиценз, а още по-лошото е, че двамата са пуснали жалби и до Лицензионната комисия на УЕФА, което ще извади клуба от евротурнирите за следващите три години", заяви служителят на "Иван Асен II", който беше категоричен, че не иска да бъде споменавано името му, за да не се смята, че опитва да насади излишно напрежение.

"Казвам всичко това с цел да помогна на хората от ЦСКА. Аз симпатизирам на отбора и не искам феновете да изживяват кошмарните моменти от 2008-а. Дано шефовете решат проблема, защото в противен случай привържениците не перуки, а и бради да ни слагат по колажите, нищо няма да може да се промени", обясни той.

Справка на Sportline.bg доказа истиността на информацията. Оказва се, че "армейците" дължат общо 284 000 лева на Младенов и Зафиров. Първият е склонен на компромис и е готов да се споразумее с бившите си работодатели, като получи дължимото на 2 транша. Зафиров обаче не е склонен на повече компромиси. Той очаква изплащане на 8 заплати или 64 000 лева.