Москва обяви Мадона за нелегален гастарбайтер

Пловдив Лайф

16-04-2013, 17:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Звездата взела тлъст хонорар без да си извади работна виза

Руското външно министерство обяви, че поп звездата Мадона не е имала право да получи хонорар за концерта си в Санкт Петербург през август на 2012 г. Изпълнителката е заработила парите си нелегално, защото не е разполагала с работна виза, съобщи Известия.

Ведомството извърши проверка по искане на член на градското законодателно събрание, който преди време опита неуспешно да съди звездата за незаконната в Санкт Петербург пропаганда на хомоксексуалността.

Министерството на външните работи установило, че гражданката на САЩ Мадона Луиза Чиконе е получила еднократна 3-месечна виза след като обявила като цел на пътуването си "културни връзки". Притежателите на такава виза обаче имат право да участват само в некомерсиални изложби, фестивали и концерти. Ако възнамерява да извлече печалба от изявите си, гостът трябва да иска работна виза, сочат от дипломатическото ведомство.

Възможно е заради гафа Министерството на културата, отправило поканата към певицата, да бъде глобено с до 500 хил. рубли (12 хил. евро). Организаторите на гастрола коментират, че проблемът не е в недобросъвестността на певицата, а в пропуск в руското законодателство, в което липсва понятието "артистична виза", пише Дневник.