Метъл машините Wartime ще разтърсят Бургас в петък

Бургас Лайф

17-04-2013, 08:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Hellrider ще подгряват концерта в Alivebar

Легендарната траш банда Wartime ще разтърси Бургас в петък. Групата ще се качи на сцената в Alivebar. 

Резултатът от услията на групата е излезлият в края на 2012 година втори албум "Solar Messiah". Тавата получава отлични отзиви от критиците и заслужено грабна наградата на Metal Hammer Bulgaria за албум на 2012 г., както и на ПРО-РОК за БГ албум на годината.

Бандата, която е създадена в средата на 90-те години, в началото на набляга на парчета в стил траш метъл. Почти веднага Станислав Станчев (китара, вокали), Николай (китара) и Ангел (барабани) записват първата си песен.

През 1999 г. групата в обновен състав и с новото име Wartime влиза в студио и записва първата си колекция от авторски материал – демото "Entrapment". Музиката е усложнена, добавени са много нови елементи и самите музиканти обясняват стила си като death-power thrash с progressive-елементи. 

През 2007 година Станислав и барабанистът Велизар Болчев превръщат доскорошната репетиционна в звукозаписно студио, което кръщават с безобидното име "Warzone". Така с много натрупан опит от концерти в предходните години и нов стабилен състав (към Станислав и Велизар са още Стефан- бас и Любо-китара) групата записва дебютния си албум "Against Destiny". Италианският продуцент Alex Azzali, работил с групи като ANCIENT, BEHEMOTH, DISMEMBER, GRAVE и други също помага за качествения звук на албума.

Веднага след това бандата поема на турне, за да промотира тавата. Стефан и Любо напускат групата, а на тяхно място се присъединяват новият басист Антонио и вокалистът Иван. Wartime започват да експериментират като комбинират чистия глас на Иван с тежките вокали на Станислав, подкрепени от тежки рифове, китарни сола и мощни бас и барабани.

Малко преди метъл машините от Wartime сцената ще превземат Hellrider. Групата е създадена през 2008 г. и не след дълго композират първата си песен "The Face Of Death". През 2011 г. записва демото "The Face Of Death", състоящо се от 4 песни – заглавната "The Face Of Death", "Immense Decay", "Schizophrenia" and "Endless Dream". Стилът е класически безкомпромисен немски траш метъл – бързи китарни рифове и барабани подплътени от мощен бас.