Сбогуваме се с Желязната лейди

Животът

17-04-2013, 07:20

Снимка:

Reuters

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

4 000 полицаи ще пазят ковчега на Маргарет Тачър

4 000 полицейски служители ще пазят ковчега на Маргарет Тачър днес. "Стоманен пръстен" ще бъде образуван край маршрута на процесията на погребението на бившия британски министър-председател Маргарет Тачър, пише британският в. "Дейли Експрес". По покривите ще има снайперисти, а по улиците ще патрулират офицери, въоръжени с картечници.

Тези мерки са част от мащабна операция за сигурност за справяне с терористи, анархисти и преследвачи, които могат да излязат извън контрол.

Хиляди униформени служители ще се подредят по маршрута от Уестминстърския дворец до катедралата "Сейнт Пол", а детективи в цивилно облекло ще се смесят с тълпата.

Властите призоваха магазините и офисите, покрай които минава маршрута на траурната процесия, да махнат кофите за смет, стълби, инструменти и други предмети, които биха могли да бъдат използвани като оръжия от потенциалните размирници, пише Фокус.

На погребението се очаква да присъстват повече от 2 хиляди гости, включително кралицата на Великобритания Елизабет II. За първи път от 1965 година - от погребението на Унистън Чърчил, монарх ще изпрати бивш премиер. България ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев. БНТ ще излъчи на живо церемонията от 12 часа.