Георги Лозанов на мисия в Пловдив

Мисия Пловдив

17-04-2013, 09:36

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шефът на СЕМ ще чете лекция в Пловдивския университет

„Правото на лична неприкосновеност и отказът от него” е темата на публичната лекция на доц. д-р Георги Лозанов в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” на 19 април, петък. Това съобщиха от Катедра „Социология и науки за човека” към Философско-историческия факултет на висшето училище.

Гостуването на доц. Лозанов е в рамките на лекционния цикъл на доц. д-р Андрей Райчев „Социология на мрежите”. Самият доц. Райчев е преподавател в една от най-новите бакалавърски програми във факултета - „Социология и науки за човека”.

Доц. д-р Георги Лозанов е философ, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Чете лекции по теория на културата, медийна публичност и пресфотография. Председател е на Съвета за електронни медии. Заместник-главен редактор на в. „Култура“. Автор е на многобройни публикации в областта на медийната теория, медийната политика, теорията на визуалните средства – фотография и телевизия, медийната регулация, популярната култура. Последната му книга е “Какъвто трябваше да бъда” (2010). Съставител e на сборниците „Медии и митове“ (2000), „Медии и преход“ (2000), „24 часа: Вестникът“ (2001), „Дневен Труд: Лидерът“ (2002), „bTV: Новата визия“ (2008), „Език на медийната регулация“ и др.