Читател: Общинските озеленители най-пъргави при кошмарен трафик (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

17-04-2013, 13:00

Снимка:

Читател

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не може 500 души да поливат и косят сутринта, отговори шефът на "Паркове и градини"

Хубаво е градът ни да е чист, зелен и приветлив, но поддръжката на градинките е добре да не пречи на трафика в Пловдив. „Служителите на ОП "Паркове и градини" работят, когато хората отиват на работа. Защо е нужно да заемат цяло платно при натовареното движение?“, пита Симеон Андонов, читател на Plovdivutre.bg. Бдителният пловдивчанин е изпратил снимки, направени около 12 часа днес на бул. "Княгиня Мария Луиза" преди подлеза под Централна поща.

Доста пловдивчани като Андонов предлагат поддръжката на зелените площи между платната да се извършва преди 8 часа или след 19, когато трафикът е намалял.

Винаги има движение и коли в града ни. Работното време на градинарите и поддръжката е от 8 до 16,30 часа. Забранил съм да поливат и чистят градинките на булевардите от 8 до 10 часа“, заяви за Plovdivutre.bg директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. „Какви ли не мнения чух за проблемите с голямото движение. Как да накарам 500 човека да идват в 6 часа сутринта или по нощите. През по-голямата част от годината тогава е тъмно. И не става дума само за градинарите. Те работят в синхрон с администрацията, която би трябвало да има стандартно работно време“, обясни Алексиев.

По думите му гражданите искат Пловдив да е зелен и красив, а не са готови да се съобразят с поддръжката. „Все пак тревата и цветята изискват редовно поливане и косене. Между платната тази процедура се прави на 2 седмици“, добави още шефът на "Паркове и градини". Той апелира шофьорите да са по-толерантни към служителите на предприятието и да карат внимателно, когато видят предупредителните конуси и озеленители на шосето.