Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

18-04-2013, 06:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продължава пръскането срещу кърлежи

Добро утро, Пловдив! Днес преди обед времето ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне обаче облачността от североизток временно ще се увеличи. На отделни места може слабо да превали. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, за Пловдив – 18.

В 10:30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова ще направят съвместна проверка на ремонта на спортната площадка на кръстовището на булевардите "Свобода" и "Васил Априлов". В момента там се извършва мащабно облагородяване на района.

Общинските екипи продължават и акцията по обработка на тревни площи срещу кърлежи. Третирането срещу акари бе прекъснато поради влошените метеорологични условия. Днес вече ще бъдат третирани детските площадки, тревните площи и междублокови пространства в районите Централен, Западен и Тракия.

От 12:00 часа в седалището на Общинска фондация „Пловдив 2019“ – Синята къща в Старинния Пловдив ще бъде отчетен проектът Творческа Мрежа „Дигитален Ренесанс“ на Сдружение „Младежки глас“. Инициативата бе подпомогната в една от конкурсните сесии на фондацията. Проектът е за иновативни техники за развитие на изкуствата и културата, базирани на дигитализацията.

От 14 часа учениците от 6 А клас на ОУ ”Васил Левски” с ръководител Маргарита Николова ще приемат като домакин връстниците си от ОУ ”Димитър Талев” в съревнование от Проекта „Народните будители и аз”, реализиран от Ротари клуб. Амбицията на състезателите е голяма, защото това е полуфинален кръг.

Пресконференция по повод откриването на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2013 ще се състои от 9:00 ч. в зала „Пресклуб“ на Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Откриването на самото събитие от 10:00 часа в седма палата. От 10.30 часа пък ще бъде дадена пресконференция и по повод откриването на Националното първенство по културизъм.

От 11 часа официално ще бъде пуснат новият електронен кантар на депото за строителни отпадъци в община „Родопи”. Инвестицията е за 34 хиляди лева и ликвидира практиката меренето на сметта да се извършва „на око” от служителите. Новата система подава данните към компютър като измерванията на кантара и данните на превозните средства се архивират автоматично.

Пловдивския Медицински Университет и Младежко научно дружество „АСКЛЕПИИ“ пък ще открият конкурса Наука и Младост 2013. Официалният старт е в 16:30. От 17 часа ще се проведе открита лекция, а час по-късно - оперен концерт с изпълнители: Любомира Петрова, Цветан Цветков, Гунг Тиен Джуо и възпитаници на АМТИИ- Пловдив.