Стара Загора спечели домакинство по Ушу

Спорт

18-04-2013, 07:05

Снимка:

http://www.starazagora.bg/

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Европейско първенство през 2015 година ще се проведе в новоизграждащата се мултифункционална зала на СОУ "Иван Вазов"

Стара Загора е избрана за следващия домакин на Европейско първенство по традиционно Ушу през май 2015 година, съобщиха на съвместен брифинг кметът Живко Тодоров и Маноил Манев, председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС.

През 2016 година тук  ще бъде и Световното първенство по олимпийско Ушу. По решение на Европейската федерация и Международния олимпийски комитет двете първенства се провеждат в една и съща държава и град.

Стара Загора спечели домакинството с добре подготвена презентация, в борба със столицата на Унгария- Будапеща, обяви Манев. Европейската Ушу федерация поема изцяло разноските по престоя на състезателите. Домакините ще поемат издръжката на съдиите и представителите на федерацията, които се очаква да бъдат десетина души. Освен това оборудването на стойност 50 000 евро остава за града-домакин.

По време на първенството се очаква в града да пристигнат повече от 1 000 състезатели от над 27 държави, които ще отседнат в местните хотели за поне 10 дни, тъй като само техническата конференция продължава седмица. Те ще се състезават в новоизграждащата се мултифункционална зала на СОУ "Иван Вазов" в града, която има нужните размери и разполага с 517 места.