Избират председател на Пловдивския окръжен съд

Мисия Пловдив

18-04-2013, 07:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За поста се спрягат съдиите Веселин Хаджиев и Симеон Захариев

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание. Очаква се на него магистратите да изберат административен ръководител - председател на Окръжен съд - Пловдив. Кандидатите, които ще бъдат изслушани са Симеон Георгиев Захариев - съдия в Окръжен съд гр. Пловдив /командирован в Апелативен съд гр. Пловдив/ и Веселин Димитров Хаджиев - председател на Районен съд гр. Пловдив.

Магистратите ще изслушат и Илияна Тодорова Балтова - съдия в Окръжен съд гр. Бургас, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й оценка за атестация. Магистратите ще разгледат и проект на решение по предложението на Главния прокурор на Република България за намаляване щатната численост на Районна прокуратура в Добрич с 1 бройка за длъжността „прокурор"; разкриване на 1 бройка за длъжността „прокурор" в Районна прокуратура гр. Каварна. Това ще бъде съпътствано с преназначаване на Стефан Иванов Пенчев - прокурор в Районна прокуратура гр. Добрич на длъжност „прокурор" в Районна прокуратура гр. Каварна.

На заседанието ще бъде обсъден и проект на решение за откриване на процедура за избор на „Административен ръководител - председател" на Военен съд гр. София, предава КРОСС.