Да си красавец в Саудитска Арабия е опасно

Свят

18-04-2013, 08:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Депортираха трима мъже, били твърде хубави

Саудитска Арабия депортира трима мъже поради една единствена причина - били "твърде красиви".

Мъжете били в състава на делегация от Обединените Арабски Емирства, дошла за фестивала на народната култура в Рияд. Представители на шериатската гвардия нахлули в шатрата на ОАЕ по информация, че там пребивава художничка без акредитация. Заедно с нея били задържани и въпросните трима мъже.

По мнението на бойците тримата били "твърде красиви" и посетителките на фестивала можели да се влюбят в тях. Всички задържани впоследствие били депортирани от Саудитска Арабия. Водачът на делегацията от ОАЕ Саид ал-Каби пък се извинил на домакините за присъствието на художничката.

Делегацията от ОАЕ се оказа замесена и в още един скандал по време на фестивала. Представител на шериатската гвардия, следящ за съблюдаване на ислямските норми, счел са "немюсюлманска" танцова постановка на участниците от ОАЕ и се опитал да я прекрати.

Саудитската национална гвардия, под чиято егида се провежда фестът, обаче попречила на произвола. В резултат, между бойците от двете гвардии - светската и шериатската - избухнал конфликт.