Пловдивчанин грабна трофея на „Балкани без граница“

Спорт

18-04-2013, 08:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

17-годишният Георги Кехайов е член на клуб „Цар Симеон 1898“

Младата надежда на пловдивския клуб „Цар Симеон 1898“ Георги Кехайов спечели международния колоездачен тур „Балкани без граница“ във Видин.  17-годишният пловдивчанин изкова шампионската титла благодарение на отличната тактика, приложена от съотборниците му в пловдивския тим за крайната победа.

Кехайов поведе в генералното класиране след втория състезателен ден – в общия старт на 120 километра. Там той се откъсна по средата на етапа заедно с Валентин Нешев от „Левски“ и двамата финишираха убедително пред основната група. В следващия етап – общ старт на 30 километра пловдивчанинът запази аванса си и водачеството в класирането.

В дисциплината 15 километра индивидуално бягане по часовник съотборникът на Кехайов – Нако Георгиев спечели бронзовия медал, а първото място взе Владимир Русинов от К.К. „Несебър“.

Победата на Георги е победа на целия отбор, защото момчетата се показаха като истински колектив. След като той поведе в класирането, всички работеха за него, за да спечели шампионската титла. Такива са правилата при нас, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.