Учители и ученици ще чистят устието на река Ропотамо

Мисия Бургас

18-04-2013, 10:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 100 се включват в инициативата, посветена на Деня на Земята

Близо 100 ученици, студенти, преподаватели от Бургас ще се включат в екоакцията за пролетно почистване на устието на река Ропотамо.

Инициативата е посветена на Международният ден на Земята – 22 април.  Двете най-големи групи доброволци са от професионалната гимназия по Дървообработване и  университет „Проф.д-р Асен Златаров ". Сред участниците има и ученик от Сан Себастиан-Испания, който е пожелал да се включи в почистването заедно със своите връстници от Бургас. Младите ентусиасти ще започнат почистването в 10,00 часа сутринта на 22 април.

Инициативата е на фирма „Венис Марина” , наемател на атракционна дейност – разходки с лодки по река Ропотамо. За почистването на устието са осигурени чували и ръкавици. Събраната смет ще бъде извозена до сметището в Приморско. За участниците са осигурени храна и вода, както и разходка с лодка по река Ропотамо.

Денят на Земята се отбелязва от 1970 година най-напред в САЩ.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в над 170 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.