Шпионският "Крайслер" остана без антени

Окрадоха антените на автомобила, от който уж подслушвали политици и бизнесмени

Откраднаха антените на прословутия "Крайслер", обявен за автомобил на МВР за подслушване.

Тази сутрин собственикът на автомобила Ивайло Койчев слязъл при возилото и открил, че и шестте устройства липсват. Той разказва, че се прибрал към 10 часа, оставил колата на улицата и рано сутринта антените вече ги нямало.

"Какво да направим? Ама те така или иначе са ги откраднали, въобще да не мислят да си ги слагат на колата", каза собственикът пред БНР. Не се знае дали тия антени не може да се проследят къде са. Никъде в закона не е забранено монтаж на антени и да се разхождам с антени по покрива. За какво са му на крадеца тия антени? Те не му трябват! Просто само са свалени, казва още Койчев.

Sofiautre.bg напомня, че през март в анонимен сигнал до лидера на БСП Сергей Станишев бе съобщено за сив "Крайслер" с многобройни антени на покрива, паркиран на "Позитано".

В подадения сигнал се споменава за нерегламентирано подслушване на редица политици, общественици и бизнесмени.

Снимки на сивата кола със съмнително много онтени по покрива- шест, и затъмнени задни стъкла, се появиха в сайта на "Дневник".

Автомобилът е от същата марка, описана в сигнала до Сергей Станишев.

Койчев обаче купил колата преди 2 г. на старо, бил внос от САЩ. В багажника на колата имало само газова бутилка. За броя на антените Койчев обяснява, че са само за декорация - харесва му да има антени и затова ги монтирал преди повече от година.

Така собственикът на 15-годишния сив "Крайслер” е единственият потърпевш, до момента, от скандала.

Ивайло разказва, че ще си купи отново 6 антени и ще ги монтира. Категоричен е, че човекът, свалил антените не е крадец. Според него случката е заради популярността на автомобила му в последния месец. Койчев казва пред националното радио още, че не е подал сигнал за кражбата в МВР, защото макар някои да обявиха колата му за полицейска, полицията няма как да му помогне.