Рейсът на "Ентуртранс" направил 30 курса с повредена щанга

Крими

18-04-2013, 14:04

Снимка:

BurgasUtre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

2 месеца преди зверската катастрофа на "Тракия" същият автобус аварирал край Сливен

30 курса с повредена щанга е направил рейсът-убиец на "Ентуртранс", разказа пред съда бившият служител на фирмата Иван Гочев.

„Състоянието на автобусите беше ужасно. Бяхме убийци на пътя", заяви шофьорът. Самият той катастрофирал със същия злополучен автобус край Сливен до Старо село. На няколко пъти звънял във фирмата, за да съобщи, че е катастрофирал, пътници в автобуса пък звънели на тел. 112. От фирмата така и не пратили друг автобус, който да вземе пътниците, като това се случило през нощта в 3 часа, предава "24 часа".

След като от фирмата не са се отзовали, Гочев извикал брат си, който го е взел заедно с другия му колега шофьор. Гочев свидетелства, че е имал подписан трудов договор, но всъщност заплащането във фирмата не било според указаната сума в контракта, а се плащало по 50 лева на курс София - Бургас и обратно.

Въпреки това шофьорите невинаги получавали тези пари и трябвало да продадат на курс билети поне за 100 лв. Въпреки че състоянието на автобусите не било добро, те тръгвали на път именно заради тези 50 лв., обясни той.

Автобусът е бил каран известно време с повредена щанга, като единият от болтовете бил скъсан, а след като отишли в гаража на фирмата за ремонт и механиците не могли да се справят, шефът Николай Точев разпоредил този автобус да тръгне на път. С повредена щанга били извършени около 30 курса, заяви днес свидетелят пред съда.

Лекар никога не бил преглеждал водачите преди да тръгнат на път, въпреки че на пътния лист е имало печат на медицинско лице.