Културисти от цялата страна ще показват бицепси в Пловдив

Спорт

18-04-2013, 14:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Турнирът стартира в събота в панаира, кметът Тотев е патрон на проявата

Културисти от цялата страна се събират утре в Пловдив за 15-ото издание на „Турнир Пловдив”. Това съобщи днес организаторът на проявата – инж. Ким Мерджанов.

Шоуто ще се проведе в палата №6 на панаира, а тази година състезанието е под патронажа на кмета Иван Тотев. Градоначалникът ще приветства състезателите на официалното откриване, което е от 16 часа.

Преди това обаче първият кръг на проявата започва в събота от 11,00 часа. Цената на билетите за 1-ия тур е 2 лева и за 2-ия - 5 лева. 

За публиката ще има състезание за максимален брой бицепсово сгъване с щанга с тегло 40 кг и максимален брой лицеви опори.

Очаква се силно участие от състезателите от цялата страна, защото тази година България е домакин на Балканското първенство по културизъм и фитнес, което ще се проведе също в Пловдив на 27 април. Като домакин, България има право на два отбора А и Б за участие на това международно състезание, допълни още Ким Мерджанов.

Иначе утре ще бъде определен Шампионът на шампионите в Пловдив, като наградният фонд е 3000 лева. За титлата ще спорят класиралите се на първо място състезатели от категориите мъже културизъм.