Започва сезонът на ремонтите в Пловдив

Мисия Пловдив

18-04-2013, 15:08

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте кои големи булеварди и улици ще бъдат преасфалтирани

Голямото преасфалтиране на улиците в Пловдив започва.

През следващата седмица стартира мащабният ремонт на ул. "Цар Георги Тертер". Договорът с изпълнителя на поръчката ще бъде подписан в петък, заяви кметът Иван Тотев, съобщи Радио Пловдив.

В понеделник започва преасфалтирането на три големи улици - "Антон Страшимиров", "Братя Миладинови" и "Мусала", които в момента са в много тежко състояние.

Експерти обсъждат и корекциите в проекта за реконструкция на бул. "Руски". Основните са оформянето на джобове за спирките на градския транспорт и облекчаване натоварването на кръстовището до хотел "Лайпциг".

В момента тече двумесечният период за уточняване на проекта за бул "Руски" и Коматевския път с Европейската банка за възстановяване и развитие, посочи още Тотев. На Коматевския път е предвидено изграждане на допълнително кръстовище в зона "Терзиите", с което ще бъде осъществена връзка с кв. "Прослав".

Планът ще бъде тригодишен. На първият етап ще бъде даден старт на реконструкцията на "Руски", Коматевско шосе и "Шести септември" от Адата до Цариградско шосе. На втория етап обект ще бъде "Цветан Лазаров", на третия – бул. "Северен", за който тече избор на изпълнител на проектирането. Реалният срок за старт на работа е август - септември.