Четирима ученици се отровиха с китайска храна, вече са по-добре

Региони

18-04-2013, 16:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Децата са в болница, инспектори затвориха заведението в Русе

Внезапна проверка затвори заведение в Русе, след като четирима ученици постъпиха в болница след хранително отравяне с китайска храна.

Децата бяха настанени за лечение с оплаквания за повръщане и гадене, след като са яли ориз със зеленчуци и спагети от заведение за бърза закуска в града.

Собственикът на обекта и целия персонал са български граждани. Сигналът в Регионалната здравна инспекция е постъпил вчера по обяд, като учениците са от девети клас на Професионалната гимназия по дървообработване.  
Те си поръчали китайската храна по телефона и след като яли от нея започнали оплакванията. Първоначално били приети шест деца, но само четири останали в болницата.

Към момента състоянието им е подобрено, нямат оплаквания от гадене, повръщане и болки в корема, но остава общият дискомфорт. Децата ще останат за наблюдение и лечение, като се изчакват и резултатите от взетите проби.

Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Русе, д-р Атанас Атанасов заяви, че са взети хранителни проби, които са изпратени в акредитирана лаборатория в Шумен. Заведението е временно затворено до изясняване на случая.